Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Fontos tudnivalók a szexuális segédeszközökről

Fontos tudnivalók! - Mire kell figyelned, ha szexuális segédeszközöket használsz?

 

Termék anyagára való érzékenység, allergia

Az Európai Unió előírásainak 100%-ban megfelelnek a termékek,  phthalát-mentes és egyéb más káros összetevőktől mentes anyagokból készülnek. Alacsony nikkeltartalmú, vagy teljes egészében nikkelmentes fémeket használnak a gyártók.

FONTOS: Latexet, vagy fémet tartalmazó, vagy teljesen latexből, fémből gyártott termékek, ezekre az anyagokra érzékenyeknél allergiát válthatnak ki, ezért minden esetben érdemes utána járni a termékek anyagösszetételének, így könnyedén elkerülhetőek a kellemetlenségek. Ha bármilyen allergiás reakciót váltana ki egy szexjáték, azonnal abba kell hagyni a használatát, és ajánlott orvoshoz fordulni a tünetekkel.

TIPP: Érzékenyeknek hypoallergén, orvosi minőségű szilikon, vagy üveg termékek közül érdemes választani, melyek bőrbarát anyagúak, időtállóak, nem porózusodnak, egyszerűen tisztíthatóak.

 

Termék tisztítása, intim higiénia

A szexjátékokat minden használat előtt, és után alaposan le kell tisztítani, az esetleges fertőzések elkerülése érdekében. Elemmel rendelkező termékeknél, az elemeket el kell távolítani, és az elemtartó fedelét lezárni. A nem vízálló termékeknél az elektromos részeket nem érheti víz.

TIPP: élethű anyagú pl. műpuncik, műpopsik, péniszköpenyek, stb. esetén száradást követően natúr hintőporral, vagy speciális púderrel is érdemes lekezelni a termék felszínét kívül és belül is, hogy megtartsa bársonyosságát, időtállóságát, ne váljon később ragacsossá, ne tapadjon össze az anyag.

Terméktárolás

A megtisztított terméket használat után, tiszta, száraz, szobahőmérsékletű helyen, higiénikus tasakban, vagy tároló dobozban kell tartani, egymástól elkülönítve a különböző szexjátékokat. Más termékekkel összezárva, károsíthatják egymás anyagát. A nedves környezet árt az elemeknek, illetve a motorral működő termékeknek.

FONTOS: Soha nem szabad vegyszereket, oldószereket, olajokat, egyéb ipari szappanokat használni a termékeken, amik esetlegesen mikro-repedéseket okozhatnak a termékeken, és később fertőzésekhez vezethetnek.

Intim higiénia betartása

Tilos használni a szexuális segédeszközöket, sérült, irritált, kipirosodott bőrfelületen, nyálkahártyán! Ezeket a termékeket tisztálkodás és alapos kézmosás után vegyük igénybe! Ha a terméket análisan használtuk, csak alapos tiszítás után használd, orális vagy hüvelyi kényeztetésre. Használj inkább külön-külön szexjátékokat az egyes intim testnyílásokhoz.

Motorral működő termék üzembe helyezése

Elemmel működő, motoros termékek esetén soha ne használj tölthető elemet, akkumulátort! A tölthető elem mérete, vastagsága néhány milliméterrel általában nagyobb a normál elem méreténél, így beszorulhat a termékbe. Ha szorul, akkor ne próbáld meg erővel behelyezni a termékbe!

A termékhez mindig új elemeket használj!

Az olcsó, márka nélküli elemek legtöbb esetben nem biztosítják megfelelően a készülék áramellátását, így gyengébb lehet a motor működése, vagy egyes funkciók nem fognak működni.Ellenőrizd, hogy az elemek csatlakozói megfelelően tiszták, nedvességtől, síkosítótól mentesek legyenek.

Kérünk, hogy a csomagoláson, illetve weboldalon található információk alapján ellenőrizd le, hogy a készülék pontosan milyen típusú elemmel működik (pl. AA, AAA…), hány darabbal (pl. 1x, 2x…), valamint, hogy a csomag tartalmazza-e a szükséges elemeket (inclueded/not inclueded). A csomagoláson belül, a Vásárlói információn (Kunden Information) található rajzok tartalmazzák az elem behelyezéséhez szükséges utasításokat. Kövesd a készüléknek megfelelő ábrát (1-21).

Győződj meg a helyes behelyezésről, hogy az elemeken található + és – jelek a megfelelő helyen érintkeznek. Az elemtartó külső, vagy belső felén is jelezve vannak a helyes behelyezésre vonatkozó jelölések. Ezután helyezd vissza az elemtartó fedelét alaposan rászorítva, meggyőződve arról, hogy rendesen érintkezik, és indítsd el a rezgést a készüléken vagy a távirányítón található nyomógomb, csavaró-gomb segítségével.

Még az éles behatolás előtt tapasztald ki a termék vezérlését, melyről részletesen tájékozódhatsz weboldalunkon a termék leírásánál.

FONTOS: Ha a készülékben gyárilag benne van az elem, üzembe helyezés előtt el kell húzni a kis papírt vagy fóliát, ami az érintkezést, így a termék működését megakadályozza. Ha a készülékben gyárilag nincs benne az elem, de tartalmaz az elemtartó rész fóliát, vagy papírt, akkor azt ne távolítsd el! Ha eltávolítod, akkor az elemek ott is érintkeznek a készülékkel, ahol nem kellene és rövidzárlat lép fel, mely folyamatos működéshez, a készülék túlmelegedéséhez és meghibásodásához vezet.

Beépített akkumulátorral működő, motoros termékek esetén: 

Töltés előtt győződj meg arról, hogy az elektromos, töltőcsatlakozási rész maximálisan nedvesség- és síkosítómentes legyen. Kizárólag gyári töltőt, vagy töltőkábelt használj a termék feltöltésénél.

A termékek általában nincsenek feltöltve, vagy csak egy gyári alap töltéssel rendelkeznek, így első használat előtt töltsd fel maximálisan az akkumulátort, a csomagoláson vagy a dobozban jelzett utasításoknak megfelelően.

A termékekhez a gyártók legtöbb esetben már csak töltőkábelt biztosítanak, melyhez nem tartozik hálózati adapter. A töltőkábelt számítógéphez, laptophoz, vagy egyéb USB-csatlakozóval ellátott készülékedhez tudod csatlakoztatni. A szexeszköz csak abban az esetben töltődik, ha a csatlakoztatott készülék áram alatt van és be van kapcsolva.

Az akkumulátoros készülékek védelemmel vannak ellátva, ami azt jelenti, hogy töltés közben nem működtethetők, ez azonban nem azt jelenti, hogy a termék hibás.

TIPP: Ha olyan telefontöltővel, vagy fényképezőgép-töltővel rendelkezel, ahol az USB-kábel kiszedhető a hálózati adapterből, akkor ezen adapterhez is csatlakoztathatod szexjátékod töltőkábelét, így közvetlenül hálózatról is tudod tölteni.

Vízálló, nem mágneses töltőkábellel rendelkező termékeknél a töltő csatlakozó helye sok esetben csak egy perforált lyuk a készüléken, így azt a töltő tűs végével első töltéskor óvatosan át kell szúrni, lyukasztani.

 

Termék síkosítás

Szexuális segédeszközöknél elengedhetetlen lépés a síkosítás, mert némelyik anyag könnyedén a bőrhöz tapad, az erezett, gömbös, redős felszínű termékek, erősebben súrlódnak, ha nincsenek síkosítva, így akár hámsérüléseket is okozhatnak. Anális élvezetek esetén, mindenképpen szükséges a síkosító használata. A termékekhez vízbázisú, vízben oldódó síkosító használata javasolt! Egyéb más készítmények, károsíthatják a szilikonból készült  (szilikon, TPE, TRP) szexjátékok anyagát. A vízbázisú síkosítók könnyen ragacsossá válhatnak, ahogy veszítenek nedvességtartalmukból. Vízzel, vagy nyállal újra síkossá tehető a ragacsossá vált felület!

TILOS: A szexuális segédeszközök síkosításához szigorúan TILOS babaolajat, masszázsolajokat, testápolókat, étolajat, egyéb, nem erre a célra kifejlesztett készítményeket használni. Ezek károsítják a termék anyagát, mindezen felül megtapadnak a nyálkahártyán, nagyon nehezen tisztulnak ki, és tökéletes melegágyat biztosítanak a baktériumoknak, ezáltal az intim fertőzéseknek.

Síkosító választás

A megfelelő síkosító kiválasztásánál elsődlegesen vegyük figyelembe érzékenységeinket, allergiáinkat. Az érzékenyek mindenképp parabén- és illatmentes termékeket használjanak.

Weboldalunkon az Intimjatekom.hu-n síkosítóink pontos összetétele fel van tüntetve, érdemes alaposan tájékozódni.

A használat előtt mindenképp fontos allergiapróbát tartani! A csukló belső oldalára kis síkosítót vigyünk fel, masszírozzuk be alaposan a bőrbe.

TIPP: Az orális szex megédesítéséhez és a kellemetlen szagok leplezéséhez illatos, ízes, élelmiszer minőségű síkosítók állnak rendelkezésre széles választékban. Anális együttlétekhez, vagy vizes huncutságokhoz a vízben nem oldódó, természetes nedvesedés érzését keltő szilikonos síkosítók javasoltak.

 

Egyéb információk

Gyerekek elől elzárva tartandó, mert lenyelhetik az apró alkatrészeket.

A termékeket ne használd irritált, vagy fertőzött bőrfelületen.

Az esetleges betegségek, fertőzések elkerülése érdekében ne add kölcsön második/harmadik félnek.

Esetleges túlmelegedés esetén a készüléket azonnal kapcsold ki és hagyd kihűlni, mielőtt újra használatba vennéd.

Ne próbáld a nem újratölthető elemeket tölteni.

A terméket ne tedd ki hőhatásnak, ne dobd tűzbe!

A vibrációs termék óvatos kezelése és használata biztosítja, hogy ne érjen sérülés és baleset.

Ne melegítsd és hűtsd le a terméket sokszor, kivéve ahol ez kifejezetten ajánlott.

A terméket ne hajlítgasd, ne szoríts rá kézzel túl erősen, mert a vezeték és a termék nem ilyen erőhatásra van tervezve, eltörhet, és a belső vezetékek sérülhetnek.

A termék kizárólag előjátékhoz, intim masszázshoz, önkielégítéshez használható, ne használja más célra.

A szállító nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használat következtében felmerült esetleges hibákért, károkért, betegségekért.

A terméket minden esetben gyermekek elől elzárva, napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tárold.